Carglass® izbira trajnost: popravljamo, recikliramo in reduciramo.

Najprej popravilo

Naša strategija "najprej popravilo" je v središču našega delovanja. Udejanjamo jo od samega nastanka podjetja, danes pa za milijone strank na tisočih lokacijah po vsem svetu. V kolikor je to mogoče in popolnoma varno, vetrobransko steklo popravimo, namesto da bi ga zamenjali.


Popravilo je cenejše za naše stranke in tudi prijaznejše do okolja, saj pusti vsaj 70 % manj emisij kot menjava stekla; natančneje, s popravilom se ustvari 14,6 kg emisij toplogrednih plinov, pri zamenjavi pa 60,8 kg.*

S filozofijo »najprej popravilo« smo v zadnjih 10 letih prihranili:

To je ekvivalentno kot količina CO2 emisij, ki jo:

* Analiza ogljičnega odtisa je bila opravljena leta 2019 v Nemčiji in Franciji pod zagotovilom Bureau Veritas.

Recikliramo 100 % zamenjanih stekel

V Carglass® Slovenija vsa stekla, ki jih zamenjamo, tudi recikliramo. Naši dobavitelji zamenjanemu steklu tako ustvarijo novo življenje. S tem zmanjšujemo količino odpadnega materiala in delujemo v smeri okoljske nevtralnosti, ki je eno izmed ključnih vodil našega poslovanja.

Naša okoljska zaveza

Ničelne emisije

Kot del Belron® skupine si tudi Carglass® Slovenija prizadeva, da bi do leta 2050 postali podjetje z ničelnimi emisijami. Obenem sodelujemo z dobavitelji, da bi tudi oni zmanjšali svoje emisije.

Cilji, ki smo si jih zastavili, so bili odobreni v okviru pobude Science Based Targets (SBTi), kar kaže na našo zavezo, da se bomo na podnebne spremembe odzvali s smiselnim in merljivim ukrepanjem za zmanjšanje emisij v naši celotni vrednostni verigi.

Cilji vključujejo:

42 % zmanjšanje emisij obsega 1 in 2 do leta 2030.
25 % zmanjšanje emisij obsega 3 do leta 2030.
90 % zmanjšanje emisij obsega 1, 2 in 3 do leta 2050.
Zavezanost k doseganju neto ničelnih emisij toplogrednih plinov v celotni vrednostni verigi do leta 2050.

Ne odlašajte s popravilom!