Carglass® Piškotki

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki nam omogočajo, da vas prepoznamo.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se prek spletnega brskalnika prenese v vaš računalnik, pametni telefon ali tablico. Ko obiščete naše spletno mesto, se piškotki prenesejo in shranijo v stalno shrambo v vaši napravi zato, da vas ob ponovnem obisku naš sistem prepozna, nam pa piškotki omogočijo, da spletno mesto izboljšujemo tako, da obiskovalcem olajšamo njegovo uporabo.

Piškotki so lahko začasni (za trenutno “sejo”), kar pomeni, da so v uporabi samo med vašim obiskom spletnega mesta in se izbrišejo, ko spletni brskalnik zaprete, lahko pa so stalni, kar pomeni, da ostanejo v napravi po tem, ko spletno mesto zapustite, dokler jih ne izbrišete sami ali jih po preteku določenega obdobja ne izbriše vaš brskalnik.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vsebine naše spletne strani.

Mi uporabljamo nekatere začasne piškotke, da si vas zapomnimo, ko uporabljate spletno mesto, vendar pa dovoljujemo poslovnim partnerjem, t. i. tretjim osebam (zlasti Googlu), da na naših spletnih mestih uporabljajo analitične piškotke (začasne in stalne), s katerimi zbirajo podatke o tem, kateri deli našega spletnega mesta so najbolj obiskani, in da sledijo našemu oglaševanju.

Ti podatki so nam v pomoč pri izboljševanju vsebine našega spletnega mesta, vam olajšajo njegovo uporabo, nam pa dajejo informacijo o tem, kako uspešno je naše oglaševanje drugod v internetu. Menimo, da so ti piškotki, kar zadeva zasebnost, minimalno moteči. Na svojem spletnem mestu pa ne dovoljujemo uporabe drugih piškotkov tretjih oseb, ki spremljajo navade brskanja uporabnikov po spletu zato, da omogočajo ciljano spletno oglaševanje (ali “ciljano vedenjsko oglaševanje”).

Popoln seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, lahko preverite spodaj:

Osnovni piškotki na spletnem mestu

Ime piškotka Namen
PHPSESSID fe_typo_user cookie cae_browser Ti piškotki so nujni, ker omogočajo pravilno delovanje spletnega mesta, da npr. lahko pravilno oddate rezervacijo. Ob koncu seje ti piškotki potečejo.

Analitični piškotki

Ime piškotka Namen
_utma _utmb _utmc _utmz belronCDBID belronCkey belronCuvt usy46gabsord op572homepage23gum op572homepage23liid op572yourdetails3gum op572yourdetails3liid S temi piškotki zbiramo podatke o uporabnikih našega spletnega mesta za združene informacije o tem, kateri deli našega spletnega mesta so obiskani najpogosteje. Služijo nam za izboljševanje vsebine na spletnem mestu in za to, da obiskovalcem olajšamo njegovo uporabo. Piškotki zbirajo te podatke v anonimni obliki, vključno s podatkom o številu obiskovalcev spletnega mesta, od kod v spletu prihajajo obiskovalci na naše spletno mesto in katere strani obiščejo na našem spletnem mestu. Nekateri piškotki potečejo ob koncu seje. Večina jih poteče prej kot v enem mesecu, nekaj pa jih ostane v računalniku dlje časa.

Analitični piškotki tretjih oseb

Ime piškotka Namen
ASP.NET_SessionId AspxAutoDetectCookie Support bangoUserTracking X-Mapping-bgapbelj id S pomočjo piškotkov tretjih oseb zbiramo podatke o tem, kateri deli našega spletnega mesta so najbolj obiskani, v pomoč pa so nam tudi pri sledenju našega oglaševanja. Ti podatki so nam v pomoč pri izboljševanju vsebine našega spletnega mesta, vam olajšajo njegovo uporabo, nam pa dajejo informacijo o tem, kako uspešno je naše oglaševanje drugod v internetu. Piškotki zbirajo te podatke v anonimni obliki, vključno s podatkom o številu obiskovalcev spletnega mesta, od kod v spletu prihajajo obiskovalci na naše spletno mesto in katere strani obiščejo na našem spletnem mestu. Nekateri piškotki potečejo ob koncu seje, večina pa jih ostane v računalniku leto ali dve.

Gumbi s povezavo na družabna omrežja

Ime piškotka Namen
uid _atuvc Te piškotke namestijo tretje osebe, ki na našem spletnem mestu objavljajo gumbe za izmenjavo informacij v družabnih omrežjih.

Piškotki ClickTale

Spletna stran Carglass uporablja storitev za spletno analitiko Clicktale, ki lahko beleži klike, premike miške in drsenje po strani. Clicktale ne zbira osebnih identifikacijskih podatkov. Z informacijami, zbranimi s pomočjo storitve Clicktale, izboljšujemo svojo spletno stran, skrbimo, da je ta uporabniku čim prijaznejša, in preverjamo, ali vse deluje pravilno. Po želji lahko storitev onemogočite na spletni strani http://www.Clicktale.net/disable.html.

Piškotki ClickTale

Ime piškotka Tip Namen uporabe Čas poteka
WRUID Trajen, lasten piškotek Ta piškotek se uporablja za anonimno identifikacijo obiskovalca spletne strani, kar programski opremi Clicktale omogoča, da beleži dejavnost takega obiskovalca na spletni strani naročnika. Vsebina: (številka) identifikacijska številka uporabnika Clicktale – na primer 1524252870192822 Eno leto
WRIgnore Trajen, lasten piškotek Ta piškotek je ustvarjen zato, da pokaže, da uporabnik ni bil izbran med naključnim preverjanjem. Ta uporabnik ne bo ponovno sodeloval v naključnih preverjanjih, dokler piškotek ne poteče. Vsebina: (niz) da/ne ~Ena ura
WRBlock Trajen piškotek tretje stranke Če obiskovalec naročnikove strani ne želi, da se mu sledi z uporabo tega programa, lahko to onemogoči na naslednji spletni povezavi: http://www.clicktale.net/disable.html. Klik na povezavo bo na obiskovalčevo napravo namestil piškotek, ki bo blokiral kakršnokoli beleženje obiskovalčeve seje s strani programske opreme Clicktale. Vsebina: (niz) da Eno leto
_CT_RS_ Trajen, lasten piškotek Ta piškotek pokaže, ali se uporabnikova aktivnost beleži in zakaj (naključno, izboljšano, vsiljeno beleženje ali beleženje, ki ga je sprožil dogodek). Vsebina: (niz) beleženje/izboljšano beleženje/beleženje, ki ga sproži dogodek Odvisno od časa poteka uporabnikovega statusa beleženja na strežniku: naključno beleženje, beleženje, ki ga sproži dogodek – 30 dni; izboljšano, vsiljeno beleženje – 30 minut
__CT_Data Ta piškotek se uporablja za štetje ogledov strani ali obiskov anonimnih obiskovalcev, kar programski opremi ClickTale omogoči spremljanje števila ogledov strani ali obiskov naročnikovega spletnega mesta. Eno leto

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete

Večina brskalnikov je nastavljena tako, da lahko sprejmejo naše piškotke in piškotke tretjih oseb. Te nastavitve za sprejemanje piškotkov (tako naših kot od tretjih oseb) seveda lahko spremenite tako, da boste vsakič, ko je k vam poslan piškotek, vprašani, ali želite piškotek sprejeti ali zavrniti, ali pa z njimi že vnaprej zavrnete kar vse piškotke.

Da boste to spletno mesto lahko uporabljali čim učinkoviteje, vam priporočamo, da sprejmete naše piškotke in piškotke tretjih oseb. Nastavitve brskalnika lahko spreminjate v orodni vrstici. Če želite zavrniti piškotke storitve Google Analytics (Google DoubleClick), obiščite to Googlovo spletno mesto (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout) in prenesite v svojo napravo razširitev za brskalnik “Google Analytics Opt-out Browser Add On”.

Če želite zavrniti uporabo naših lastnih piškotkov, lahko to storite z ustrezno nastavitvijo brskalnika, vendar se vam utegne v tem primeru zgoditi, da bo funkcionalnost spletnega mesta delno okrnjena, s tem pa tudi vaša uporaba spletnega mesta.

Gumbi s povezavo na družabna omrežja

Za namestitev gumbov družabnih omrežij, kot so Twitter, Facebook in YouTube, in za povezavo na ustrezna zunanja družabna omrežja ter spletna mesta so potrebni skripti s spletnih domen, nad katerimi nimamo nadzora. Vedite, da ta mesta verjetno zbirajo podatke o tem, kaj počnete v spletu, torej tudi na našem spletnem mestu.

Če kliknete katerega od gumbov s povezavo na družabna omrežja, se to zabeleži na teh spletnih mestih, ki ta podatek lahko uporabijo. Svetujemo vam, da se seznanite s pravilniki vsakega od teh spletnih mest in preverite, kako te podatke uporabljajo ter kako lahko sodelovanje pri zbiranju teh podatkov zavrnete oziroma podatke izbrišete.

DELI:
Posebna ponudba