Menjava avtostekla

Ne tvegajte svoje varnosti in varnosti vaših sopotnikov. Zaupajte nam menjavo stekla na vašem vozilu in si zagotovite varno in brezskrbno vožnjo.

REZERVIRAJ TERMIN Menjava stekla
Menjava v samo 90 minutah
Uredimo vse z vašo zavarovalnico
Obdržite tovarniško garancijo
ADAS certifikat
Vse storitve po BWOF
Neomejena garancija na menjavo stekla
Neomejena garancija
Garancija menjave stekla

Zakaj opraviti menjavo avtostekla pri Carglass® Slovenija?

 • Neomejena garancija na opravljeno storitev
 • Obdržite tovarniško garancijo vozila
 • Menjava po najvišjih standardih kakovosti in varnosti BWoF
 • Certifikat ADAS asistenčno varnostnih sistemov
 • edini certificiran IMI servis v Sloveniji
 • Zaloga vseh vrst stekel.
 • Opravimo cenitev škode in administracijo z vašo zavarovalnico.
 • 95% strank bi Carglass® priporočilo družini in prijateljem.

Menjamo stekla na vseh vozilih

Na zalogi imamo vsa stekla za vsa vozila ne glede na znamko in model. Vgrajujemo stekla originalne kvalitete proizvajalcev originalnih nadomestnih delov (OEM) za:

 • osebna vozila (vetrobranska, stranska, zadnja in strešna stekla),
 • kombinirana vozila (kombiji in tovorna vozila do 3.5 t),
 • tovorna vozila nad 3.5 t,
 • avtobuse,
 • traktorje in delovne stroje.

Menjamo vse vrste stekel na vseh vozilih

Menjava vetrobranskega stekla

Vetrobransko steklo

Ob menjavi vetrobranskega stekla uporabljamo samo avtostekla originalne kakovosti, izdelana po standardih originalnih proizvajalcev opreme (OEM, Original Equipment Manufacturer) vozil, ki jih dobimo od dobavitelja proizvajalca vašega vozila. Avtostekla so proizvedena na isti proizvodni liniji, pod enako specifikacijo in z enakim postopkom izdelave kot avtostekla prve vgradnje.

Menjava zadnjega stekla

Zadnje steklo

Menjava zadnjega stekla je potrebna ob vsaki poškodbi, saj ga ne moremo popraviti. Pri tem uporabljamo samo avtostekla originalne kakovosti, izdelana po standardih originalnih proizvajalcev opreme (OEM, Original Equipment Manufacturer) vozil, ki jih dobimo od dobavitelja proizvajalca vašega vozila. Avtostekla so proizvedena na isti proizvodni liniji, pod enako specifikacijo in z enakim postopkom izdelave kot avtostekla prve vgradnje.

Menjava stranskega stekla

Stransko steklo

Menjava stranskega stekla je potrebna ob vsaki poškodbi, saj ga ne moremo popraviti. Pri tem uporabljamo samo avtostekla originalne kakovosti, izdelana po standardih originalnih proizvajalcev opreme (OEM, Original Equipment Manufacturer) vozil, ki jih dobimo od dobavitelja proizvajalca vašega vozila. Avtostekla so proizvedena na isti proizvodni liniji, pod enako specifikacijo in z enakim postopkom izdelave kot avtostekla prve vgradnje.

Menjava panoramskega stekla

Panoramsko steklo

Poškodovano panoramsko avtosteklo poskusimo najprej popraviti odvisno od velikosti poškodbe. Kadar moramo steklo zamenjati uporabljamo samo avtostekla originalne kakovosti, izdelana po standardih originalnih proizvajalcev opreme (OEM, Original Equipment Manufacturer) vozil, ki jih dobimo od dobavitelja proizvajalca vašega vozila. Avtostekla so proizvedena na isti proizvodni liniji, pod enako specifikacijo in z enakim postopkom izdelave kot avtostekla prve vgradnje.

Carglass® postopek menjave stekla po BWoF standardu

1. Priprava vozila

Pred začetkom postopka menjave se izvedejo zaščitni ukrepi za zagotovitev varnosti vozila med celotnim postopkom. Ti ukrepi zajemajo tako zunanjost kot notranjost vašega vozila.

2. Odstranitev poškodovanega stekla

Sprva umaknemo tesnila, ki pritrjujejo steklo, in nato poškodovano steklo odstranimo. Med postopkom uporabljamo sesalnik za odstranitev ostankov ali koščkov stekla, ki so morda padli v vozilo.

3. Priprava in montaža novega stekla

Uporabljamo samo stekla, izdelana po standardih originalnih proizvajalcev opreme vozil (OEM), ki jih dobimo od dobavitelja proizvajalca vašega vozila. S tem poskrbimo, da je vsako pri nas pri nas menjano avtosteklo originalne kakovosti.

4. ADAS kalibracija

Proizvajalci vozil po menjavi stekla obvezno zahtevajo kalibracijo asistenčno varnostnih sistemov ADAS. Mnogi sistemi v vozilih delujejo s kombinacijo senzorjev in kamer na vetrobranskem steklu. Če kamera ni pravilno umerjena in oravnana, to lahko privede do hudih odstopanj in nevarnosti pri vožnji. Manjše nepričakovane spremembe v namestitvi kamere bistveno vplivajo na obnašanje sistemov pri vožnji. S kalibracijo ADAS asistenčno varnostnih sistemov po zamenjavi stekla zagotovimo brezhibno delovanje in varno vožnjo.

5. Menjava brisalcev

Varna vožnja zahteva dobro vidljivost, zato je učinkovito delovanje brisalcev na vetrobranskem steklu zelo pomembno. Pri nas ponujamo brisalce BOSCH Aero Twin, najboljše po mnenju avtomobilističnih medijev in združenj. Ob nakupu novih brisalcev vam jih zmontiramo brez dodatnih stroškov.

Najhitreje in kjerkoli v Sloveniji

Menjava stekla je zahteven proces, ki pri nas traja samo 90 minut. V primeru, da potrebujete kalibracijo ADAS asistenčno varnostnih sistemov, pa postopek traja dodatnih 30 minut.

Ker smo največja servisna mreža s 17 poslovalnicami po celi Sloveniji, pot do nas ne bo dolga. Z mobilno enoto nudimo storitve tudi na domu oz. na lokacijah, ki so dlje oddaljene od poslovne enote.

Obdržite tovarniško garancijo

Ne glede na starost vašega vozila vedno obdržite tudi tovarniško garancijo vozila. Slednje ureja Uredba Komisije (EU) številka 461/2010 o uporabi člena 101(3) Pogodbe o delovanju Evropske unije za skupine vertikalnih sporazumov in usklajenih ravnanj v sektorju motornih vozil ter dopolnilne smernice o vertikalnih omejitvah v sporazumih o prodaji in popravilih motornih vozil ter distribuciji rezervnih delov za motorna vozila. 

Kdaj je potrebna menjava avtostekla?

Kadar težave ne moremo rešiti s popravilom, pristopimo k menjavi stekla.

To se lahko zgodi v naslednjih primerih:

Če kljub informacijam, ki smo vam jih posredovali, dvomite, ali je treba vaše steklo zamenjati ali popraviti, se obrnite na nas. 082 804 804

Ne odlašajte s popravilom!