Zapri

Naše poslovalnice in mobilne enote še naprej nemoteno delujejo. V skladu z odlokom omejitve gibanja med občinami, je servis pri Carglassu ena izmed izjem za prehajanje med občinami. Storitev lahko še naprej opravite v katerikoli izmed naših poslovalnic. Za vaše zdravje in zdravje naših zaposlenih skrbimo z upoštevanjem najvišjih varnostnih ukrepov. Za dodatno varnost vsako vozilo pred in po servisu razkužimo na 20-ih najbolj izpostavljenih točkah.

Če želite, lahko svoj termin vnaprej rezervirate prek spleta ali na 082 804 804.

Več informacij
Carglass® Carglass® nasveti in novice V letu 2021 pričakujemo že 17,3% delež kalibracij

V letu 2021 pričakujemo že 17,3% delež kalibracij

Ko smo pred petimi leti pri Carglassu ob menjavi vetrobranskega stekla pričeli kalibrirati sisteme ADAS,  je to v povprečju potreboval le eden na 100 avtomobilov. Letos je takšnih avtomobilov v povprečju že več kot 12 odstotkov

Vozniki se v zadnjih letih navajamo na dva poglavitna sklopa novosti, s katerima se pospešeno ukvarja avtomobilistična industrija. Četudi vaš novi avtomobil še ni povsem električen ali pa vsaj hibridiziran, pa je zelo verjetno, da že ima kakšnega od naprednih varnostnih in asistenčnih sistemov, ki jih poznamo pod kratico ADAS. Kalibracija teh sistemov se zato vedno bolj izkazuje kot eden ključnih elementov pri menjavi vetrobranskega stekla.

Kamere in senzorji, ki so ključni za delovanje omenjenih sistemov ADAS, se največkrat nahajajo v vetrobranskem steklu. Po menjavi poškodovanega vetrobranskega stekla lahko pride do manjših odstopanj, ki pa so na cesti, ko je potrebno zaviranje v sili ali pa preprečevanje zapustitve voznega pasu, precej bolj očitna.

Kalibracija sistemov ADAS se vedno bolj izkazuje kot eden ključnih elementov pri menjavi vetrobranskega stekla.

S kalibracijami smo pri Carglassu pričeli konec leta 2015 in v prvem polnem letu je bilo to potrebno opraviti le pri odstotku vozil, ki smo jim zamenjali vetrobransko steklo, leta 2018 je delež na primer znašal 3,4 odstotke. V letošnjem letu pa se je ta storitev že izkazala za izjemno pomembno, saj smo kalibracijo doslej opravili pri 12,3 odstotkih vozil. Že po naših podatkih torej vidimo, da se pojavnost avtomobilov z naprednimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi v prometu precej zvišuje. Za naslednje leto pričakujemo, da bo kalibracijo avtomobilov pri menjavi vetrobranskega stekla pri nas zahtevalo 17,3 odstotkov avtomobilov.

Več postopkov kalibracije opravimo v poslovalnicah s posebnim orodjem (65 odstotkov), proizvajalci preostalih 35 odstotkov avtomobilov pa zahtevajo dinamično kalibracijo. To pomeni, da moramo delovanje sistemov preveriti v prometu – s predpisanimi situacijami in pogoji.

V letu 2021 pričakujemo, da bomo kalibracijo morali opraviti na 17,3 odstotkih avtomobilov.

V prihodnjih letih se bomo približali točki, ko bo že bolj verjetno, da je vaš avtomobil opremljen s katero izmed naprednih asistenčnih funkcij – ne glede na starost, kot pa ne. V letu 2022 namreč v Evropi prihaja v veljavo dogovor, po katerem bodo morali proizvajalci vse svoje avtomobile med drugim opremiti s funkcijo samodejnega zaviranja v sili in nekaterimi drugimi varnostnimi pripomočki. Precej proizvajalcev pa je tej zahtevi že zadostilo.

Prav zato je za rešitev poškodovanega vetrobranskega stekla danes potrebno več, kot le menjava. Pri Carglassu smo na to pripravljeni že nekaj časa.

DELI:
Posebna ponudba