Zapri

Da zagotovimo mobilnost in varno vožnjo vsem, ki v teh kriznih razmerah skrbijo za nemoteno delovanje naše države, bodo vse naše poslovalnice odprte za nujne storitve. Servis lahko opravimo z mobilno enoto tudi pri vas doma.

Obisk poslovalnice je možen le ob predhodni rezervaciji termina prek spleta ali na 082 804 804.

Več informacij
Carglass® Carglass® nasveti in novice Pred odhodom na dopust preverite vetrobransko steklo

Pred odhodom na dopust preverite vetrobransko steklo

Poletne temperature, tresljaji pri vožnji, uporaba klime in pika se bo zagotovo spremenila v razpoko

Manjše poškodbe na vetrobranskem steklu (radi jim rečemo pike) najpogosteje povzročijo majhni kamenčki izpod koles avtomobilov. Nekatere so tako majhne, da jih brez natančnejšega pregleda težko opazimo. 

Do približne velikosti kovanca za 2je poškodbice na vetrobranskem steklu mogoče popraviti, a moramo zaradi napredovanja mikrorazpok v večje razpoke to storiti pravočasno, sicer je potrebna menjava celotnega stekla. Takšna poškodba vam lahko kaj hitro pokvari dopust.

Poleti manjše poškodbe hitreje napredujejo v razpoke

Med poletnim dopustom je možnost napredovanja manjših poškodb v večje razpoke še večja zaradi kombinacije:

močnejšega sonca; vetrobransko steklo se na soncu segreje na več kot 50, lahko tudi čez 60 stopinj Celzija;

uporabe klime; ob delovanju klimese notranja stran stekla nato hitro ohladi, razlika v temperaturi med notranjo in zunanjo površino pa povzročistres in morebitne manjše poškodbe hitreje napredujejo v razpoke;

vibracij v vožnji po slabše urejenih cestiščih; kolikokrat ste se že peljali po luknjasti, zaprašeni cesti in stiskali zobe do tiste svoje najljubše, težko dostopne plaže?

Vetrobransko steklo sicer prispeva k karoserijski trdnosti vozila, zato ni zanemarljiv podatek, da že malenkost poškodovano steklo izgubi do 34% svoje trdnosti.

DELI:
Posebna ponudba