Pripravljamo se na dobrodelno potovanje okoli sveta

Pripravljamo se na dobrodelno potovanje okoli sveta

Predstavljajte si pot okoli sveta. 40.075 kilometrov, in ne samo enkrat, ampak večkrat! To je naš skupni cilj, ko hodimo, vozičkamo, tečemo, kolesarimo ali plavamo za mednarodni izziv Spirit of Belron (Belronov timski duh). Sodelavci in prijatelji skupine Belron smo med lanskoletnim izzivom skupaj prepotovali 166.729 kilometrov. To je več kot štirikrat okoli Zemlje! V pravem Belronovem duhu bomo letos dosežek seveda poskušali preseči.

Zakaj to počnemo? V pomoč naši partnerski dobrodelni organizaciji Afrika Tikkun. Slednja deluje že 26 let s ciljem razvoja in napredka mladih ljudi v Južni Afriki, ki živijo v kompromitiranem okolju. S pomočjo dobrodelnih dogodkov, kot je Spirit of Belron, je organizacija Afrika Tikkun:

  • pomagala 29.200 otrokom od drugega do šestega leta starosti in 70.012 šolarjem od sedmega do osemnajstega leta
  • izobraževala 10.000 mladih odraslih, od katerih je 4.000 zaradi tega našlo službo
  • podprla več kot 75.000 družin
  • priskrbela zdravstveno pomoč več kot 480.000 posameznikom

Letos sicer obeležujemo že dvajset let, odkar smo leta 2001 pričeli z omenjenim izzivom. Med 22. in 26. septembrom bomo sodelavci in prijatelji podjetij skupine Belron po vsem svetu hodili (pridružili se nam bodo tudi tisti na vozičkih), tekli, kolesarili in plavali – kolikor daleč mogoče. Prostovoljnim prispevkom bo Belron za vsakega sodelujočega dodal 5 evrov.

Ne odlašajte s popravilom!