Kako daleč smo z razvojem avtonomne vožnje?

Kako daleč smo z razvojem avtonomne vožnje?

V oddaji Avtomobilnost so v lanskem letu preverjali kako daleč smo z razvojem avtonomne vožnje in pogledali, kaj lahko dobimo v tistih avtomobilih, ki jo danes ponujajo – v večji ali manjši meri. Preizkusili so tudi kako ti sistemi delujejo na cesti in kako se v zanesljivosti delovanja razlikujejo med različnimi znamkami in modeli znotraj istih znamk.

Oddajo si lahko ogledate na tej povezavi.

Kamere, ki omogočajo delovanje tovrstnih sistemov, se nahajajo v vetrobranskih steklih vozil. Zato se poraja vprašanje – kaj se zgodi, ko vetrobransko steklo zamenjamo?

Kamere morajo namreč za zanesljivo delovanje sistema delovati brezhibno in natančno. Proizvajalci avtomobilov priporočajo, da se po menjavi vetrobranskega stekla opravi ponovna kalibracija in preverjanje delovanja tovrstnih sistemov. Pri Carglassu zato po vsaki menjavi stekla zagotovimo, da funkcije ADAS delujejo brezhibno in natančno. Ne glede na to, kakšen tip kalibracije priporoča proizvajalec vozila, jo po menjavi vetrobranskega stekla opravimo na cesti, ali pa z namenskim orodjem v delavnici.

Ne odlašajte s popravilom!