Popravilo ali menjava stekla?

Imate poškodovano vetrobransko steklo?

Vetrobransko steklo je nadvse pomembno za vašo varnost in varnost drugih, zato je treba vsako poškodbo takoj odpraviti – v nasprotnem primeru lahko poškodovano mesto kadarkoli poči. Če vetrobranskega stekla ne popravite, tvegate, da vaše vozilo ne bo uspešno prestalo tehničnega pregleda.

Ponosno na naš moto: Najprej popravilo!

Vedno poskusimo vetrobransko steklo najprej popraviti. Zamenjamo ga šele, ko je to nujno potrebno, saj vam s tem prihranimo čas in denar. V primeru da je potrebna zamenjava, uporabljamo samo avtomobilska stekla, izdelana po standardih originalnih proizvajalcev opreme (OEM, Original Equipment Manufacturer) vozil, ki ga dobimo od dobavitelja proizvajalca vašega vozila. S tem poskrbimo, da je vsako pri nas zamenjano avtomobilsko steklo enake kakovosti, kot je bilo steklo pred njim. V nadaljevanju si oglejte, kako vam popravimo in/ali zamenjamo steklo.

Kako vam popravimo poškodovano steklo?

Popravilo ali zamenjava?

1. korak: Priprava poškodovanega dela za popravilo

Najprej poskrbimo, da je okrušeni del čist, kolikor je le to mogoče, zato da se naša posebna smola, s katero popravimo steklo, pravilno prime vetrobranskega stekla.

2. korak: Zapolnitev poškodbe s smolo

Potem na poškodovani del položimo pripomoček, ki ustvari vakuum. Ko je zrak izsesan, se poškodovani del napolni s smolo.

3. korak: Strjevanje smole

S posebno UV-lučjo zatem smolo strdimo. Za popolno strditev smole je potrebno počakati približno 3 minute.

4. korak: Dokončanje dela

Ko je smola suha, morebitni presežek smole očistimo z vetrobranskega stekla in popravljeni del spoliramo, da je površina popolnoma gladka. Popravilo je zdaj končano.

Kako vam zamenjamo poškodovano steklo?

1. korak: Priprava vozila

Pred zamenjavo vetrobranskega stekla zavarujemo karoserijo in notranjost vozila tako, da te dele pokrijemo.

2. korak: Odstranjevanje poškodovanega vetrobranskega stekla

Tesnila in lepilo, ki drži steklo na mestu, odrežemo in odstranimo ter odstranimo poškodovano steklo.

3. korak: Priprava novega vetrobranskega stekla

Za tem na okvir vozila nanesemo podlago in pustimo, da se osuši, preden nanesemo posebno vezno lepilo na vetrobransko steklo, ki zagotavlja močno in pravilno prileganje.

4. korak: Montaža novega vetrobranskega stekla

Novo steklo potem skrbno montiramo v vozilo in nazaj namestimo prvotno opremo, ki smo jo morebiti odstranili. Strjevanje lepila traja vsaj 60 minut, zato voznikom priporočamo, da vozila ne odpeljejo pred iztekom tega časa.

5 ključnih razlogov, zakaj je potreben takojšnji ukrep, ko opazimo poškodbo

Poškodovano mesto lahko kadarkoli poči

Poškodba na vetrobranskem steklu lahko poči kadarkoli, kar se pogosto zgodi, ko to najmanj pričakujete. Če se to zgodi med vožnjo, lahko zelo ogrozi vašo varnost. Zaradi tresljajev med vožnjo (vročina, zmrzal, način vožnje) se kar 90 % vseh malih poškodb v roku treh let spremeni v večjo razpoko in vetrobransko steklo bo potrebno zamenjati (študija podjetja Belron® „The Science of Glass Breakage“) Poškodovano vetrobransko steklo ima manj kot 50 % svoje prvotne trdnosti (študija podjetja Belron® „The Science of Glass Breakage“).

Prihranite čas

Popravilo poškodbe je hitrejše od zamenjave celotnega vetrobranskega stekla. Majhno poškodbo vetrobranskega stekla je mogoče popraviti v manj kot 30 minutah. Delo lahko popravimo v eni od naših delavnic po vsej državi, lahko pa tudi pridemo k vam – brez doplačila.

Prihranite denar

Popravilo je običajno brezplačno in ne vpliva na zavarovalni bonus ali premijo. Če imate polno zavarovano vozilo oziroma zavarovanje krije poškodbo stekel, vam vetrobransko steklo običajno lahko popravimo brezplačno. Še več, to ne bo vplivalo na bonus, do katerega ste morda upravičeni.

Zmanjšate tveganje, da vozilo ne bi prestalo tehničnega pregleda

Če je poškodba stekla v smeri gledanja voznika večja od 10 milimetrov, vozilo tehničnega pregleda ne bo opravilo.

Popravilo brez nevšečnosti

Če imate sklenjeno zavarovalno polico, ki vključuje kritje poškodb na steklih, vam lahko vetrobransko steklo v večini primerov popravimo brez dodatnih stroškov. Stroški servisa in s tem tudi vaša udeležba pri plačilu le tega so odvisni od tipa zavarovanja, ki ga imate sklenjenega za vaše vozilo pri vaši zavarovalnici.

DELI:
Posebna ponudba