Carglass® Carglass® nasveti in novice Tovarniške garancije ne boste izgubili

Tovarniške garancije ne boste izgubili

V zadnjih dneh se pri nas zopet govori o tem ali pri nepooblaščenem serviserju lastnik vozila obdrži tovarniško garancijo.

Agencija za varstvo konkurence je namreč ugotovila, da je državni organ v razpisu za servisiranje svojih vozil ravnal v nasprotju z javnim interesom, ko je prijavo na razpis domnevno prav zaradi tega dovolil le pooblaščenim servisom. Državna revizijska komisija je nato razpis razveljavila. Uredba Evropske komisije namreč že od leta 2010 predpisuje, da se mora pod določenimi pogoji tovarniško jamstvo ohraniti, čeprav servisa ni opravil pooblaščeni servis.

Uredba Komisije (EU) številka 461/2010 o uporabi člena 101(3) Pogodbe o delovanju Evropske unije za skupine vertikalnih sporazumov in usklajenih ravnanj v sektorju motornih vozil določa pojem »neodvisni serviser«, ki je vsak, ki nudi popravilo in vzdrževanje motornih vozil, čeprav ne deluje v sistemu dobavitelja motornih vozil oziroma ni včlanjen v distribucijski sistem dobavitelja. V uredbi o skupinskih izjemah je natančno določeno v katerih primerih lahko tudi nepooblaščeni serviserji posegajo v vozila, za katere še vedno velja garancijska doba, ne da bi to povzročilo izgubo garancije. Pri tem so pomembna potrdila oziroma certifikati priznanih organizacij ter ustrezni, originalom enakovredni nadomestni deli.

Po svetu vsak dan na enak način opravimo 8000 menjav ali popravil. Z enakimi orodji in postopki, ki jih razvijajo v oddelku Belron Technical. Znotraj skupine Belron skrbimo, da imajo naši serviserji vedno najboljša orodja, ne glede na lokacijo. Naši serviserji so uspešno prestali tudi preverjanje in prejeli certifikat neodvisne organizacije IMI. Institute of the Motor Industry (v prevodu Inštitut avtomobilske industrije) je vodilna neodvisna organizacija odličnosti za učenje in razvoj na področju avtomobilizma. Tudi s tem razlogom vam za kakovost opravljenega dela jamčimo z neomejeno garancijo

Ko je potrebna zamenjava vetrobranskega stekla, pa uporabljamo samo stekla s certifikatom originalu enakovrednega nadomestnega dela (OEM, Original Equipment Manufacturer), ki jih dobimo od dobavitelja proizvajalca vašega vozila. Največja izmed teh sta podjetji Pilkington in St. Gobain. Originalni nadomestni deli so torej nadomestni deli, ki jih izdeluje proizvajalec sestavnih delov, ki se uporabljajo za izdelavo novega motornega vozila in ki se proizvajajo na isti proizvodni liniji, kot ti sestavni deli.

Vir:

Siol.net – Zgodovinska odločitev: razveljavljen razpis davčne uprave za avtomobile

DELI:
Posebna ponudba