Carglass® Carglass® nasveti in novice V 15 letih bodo vsa vozila potrebovala rekalibracijo

V 15 letih bodo vsa vozila potrebovala rekalibracijo

ADAS (Advanced driver-assistance systems) je izraz, ki ga uporabljamo za vse sisteme v avtomobilu, ki aktivno vozniku pomagajo pri vožnji. Pripomočki, kot so na primer prilagodljivi tempomat, samodejno zaviranje, sledenje voznemu pasu in podobno. Avtomobili za delovanje teh sistemov uporabljajo senzorje in kamere, ki so velikokrat nameščeni v vetrobranskih steklih vozil. Zato se pri Carglassu ob menjavi vetrobranskih stekel na tovrstnih avtomobilih vedno prepričamo v njihovo natančno delovanje in jih ponovno nastavimo.

Konec leta 2016 je takšne sisteme imelo okoli 5 odstotkov vozil. Danes pri nas kalibracijo sistemov ADAS potrebuje med 12 in 15 odstotki vozil. Po podatkih študije SBD Automotive, ki smo jo pridobili v skupini Belron, bo čez 10 let ADAS imelo 60% novih vozil. Nadalje pa se pričakuje, da bodo v 15 letih skoraj vsa nova vozila imela asistenčne sisteme, ki jih bo potrebno ponovno kalibrirati.

Danes pri Carglassu ponovno kalibracijo sistemov ADAS opravimo pri 12 odstotkih menjav vetrobranskih stekel. Menjava in kalibracija ne vplivata na garancijo vašega vozila.

DELI:
Posebna ponudba