Carglass® Carglass® nasveti in novice Zakaj je pred zimo dobro pregledati vetrobransko steklo?

Zakaj je pred zimo dobro pregledati vetrobransko steklo?

Največ majhnih poškodb na vetrobranskem steklu nastane zaradi letečih kamenčkov izpod koles avtomobilov.

Brez strahu, pri Carglassu lahko takšno poškodbo na vetrobranskem steklu popravimo. A ob prihajajočih nizkih temperaturah bo hitreje napredovala v večjo razpoko, ki je ne bo več mogoče popraviti. Zato je v tem obdobju dobro preveriti vaše vetrobransko steklo in če najdete piko, to tudi čimprej popraviti. Popravilo je namreč cenejše, hitrejše in občutno bolj ekološko od menjave.

Kaj storiti v izogib poškodbam?

Najboljši nasvet v izogib takšnim poškodbam je upoštevanje varnostne razdalje v prometu. Odsvetujemo tudi čiščenje stekla z vročo vodo ali strganje s kovinskimi predmeti.

Kaj storiti, če že imam poškodbo?

Vse vendarle ni v naši moči in poškodbam se je včasih težko izogniti. Do popravila ob prihodu v avtomobil postopno povečujte stopnjo gretja v avtomobilu, stekla zjutraj ne čistite z vročo vodo, temperaturna razlika bo namreč pospešila napredovanje razpoke. Pazljivi bodite tudi pri strganju in čiščenju. Svetujemo, da na mesto poškodbe namestite obliž, ki ga dobite v Carglassovih poslovalnicah. Z njim boste preprečili vdor vode in umazanije ter omogočili kvalitetnejšo in učinkovitejšo izvedbo popravila.

 

DELI:
Posebna ponudba